• 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 2
  • 3
  • 4
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Pozor

Informace

Restaurace je vybavena bezplatnou Wi-Fi a disponuje dostatkem parkovacích míst jak pro vaše auta tak kola. Jejími prostory je Pivnice Hladoví zbrojnoši s velkým barem, nekuřácký salónek Hladoví zbrojnoši a zastřešená Ohnivá terasa. Interier je bohatě zdobený freskami. Náš personál se Vám s potěšením pokusí splnit všechna Vaše přání

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
ňam ňam
  • Slovenská kuchyně 21. - 23. 7. 2017

             

    Tradiční kapustnica

           
    Brynzové halušky se slaninou
    Střapačky se zelím a uzeninou
    Pirohy plněné brynzou sypané slaninou
    Bramborové knedlíky plněné uzeným masem podávané s kysaným zelím
    Oštiepok na grilu s listovým salátkem, brusinkami a vlašskými ořechy podávaný s rozpečenou bagetkou

     

     

  • Předkrmy

    Cena
    100g Tataráček z lososa s opečenou bagetkou s česnekovým máslem 195,-
    80g Hovězí carpaccio s hoblinkami parmazánu, bagetka 135,-
    100g Tatarský biftek z pravé svíčkové s topinkou připravíme na přání hosta 195,-
    80g Restovaná husí játra s jablky podávaná s chlebem 79,-
  • Polévky

    Cena
    0,25l Hovězí vývar s masem, nudlemi a zeleninou 44,-
    0,25l Jaškovská česnečka se slaninou, šunkou a sýrem, krutony 46,-
    0,25l Hustá pikantní kuřecí polévka se zeleninou 48,-
  • Saláty a čerstvé ryby

    Cena
    100g Salát s filírovaným kuřecím prsíčkem s hoblinami parmazánu 159,-
    100g Salát s kousky grilovaného lososa 169,-
    300g Chef´s Salad 159,-
    200g Filátko z lososa pečené na limetkách podávané s praženými mandlemi a pařížským máslovým bramborem 229,-
    200g Filátko z lososa podávané na grilované zelenině 219,-
    200g Filátko z candáta na zeleninovém ragú s jemnou koprovou smetanou 219,-
    150g Grilované krevetky s omáčkou romesco s rozpečenou bagetkou 195,-
    krevetky podáváme také s těstovinami tagliatelle 225,-

    losos

  • Hlavní chody

    Cena
    200g Steak z kuřecích prsou se smetanovou omáčkou z portského vína podávaný s grilovanou zeleninou provoněnou tymiánem 185,-
    200g Tradiční pečený králičí hřbet na černo se staročeskými bramborovými placky s jáhly 219,-
    200g Do růžova pečená vepřová panenka ve slaninovém kabátku na lůžku z grilované zeleniny s klasickou omáčkou demi glace 196,-
    200g Krčmářský řízek z vepřové panenky s pařížským máslovým bramborem a kyselou okurkou /možnost z kuřecích prsíček/ 165,-
    300g Marinovaná krkovička z grilu pokládaná na restované fazolky se slaninou podávaná s krémem ze šumavských hříbků a lišek, pečený brambor ve slupce s cibulí 239,-
    600g Marinovaná masitá vepřová žebra 199,-
    150g Dušená telecí líčka na šumavských hříbkách a zeleném pepři podávaná s nastavovanou bramborovou kaší jáhly 229,-
    200g Steak z pravé hovězí svíčkové /Nový Zéland/ 319,-
    300g Steak z pravé hovězí svíčkové /Nový Zéland/ 399,-
    300g Filírovaný Flank steak /pupek/ s pepřovou smetanovou omáčkou zdobený karamelizovanou cibulkou s tymiánem 339,-
  • Bramboráky

    Cena
    100g Vepřový řízek „Ondráš“ z panenky 169,-
    100g Bramboráková kapsa plněná kuřecí směsí se zeleninou 169,-
    100g Bramboráková kapsa plněná restovanými husími játry 169,-
  • Vegetariánské speciality

    Cena
    200g Kuskus s restovanou máslovou zeleninou sypaný parmazánem 109,-
    300g Zapékaná cuketa s kuskusem s kousky žampionů a papriky sypaná parmazánem 119,-
    100g Rozpékaný hermelín s grilovanou cuketou a paprikou s brusinkovým přelivem, bagetka 119,-
    100g Smažený sýr Eidam 95,-
    300g Žampiony gratinované asýrem provoněné bylinkovým máslem, rozpečená bagetka 99,-
  • Přílohy

    Cena
    200g Pařížské máslové brambory s petrželkou 40,-
    200g Šťouchané brambory se slaninou a cibulkou 44,-
    200g Pečený brambor ve slupce s cibulí s dipem 48,-
    200g Jaškovské bramboráčky /3 ks/ 54,-
    1ks Rozpékaná bagetka s bylinkovým máslem 28,-
    Košík pečiva /chléb, bagetka/ 29,-
    150g Bramborové dukáty 44,-
    150g Hranolky 44,-
    200g Přílohový salátek s bazalkovým dressingem 49,-
    200g Restované fazolové lusky se slaninou 55,-
    250g Grilovaná čerstvá zelenina 75,-
    70g Omáčka houbová / pepřová / z portského vína 38,-
    70g Tatarka, ďábelka, kečup 20,-
  • Dezerty

    Cena
    Čokoládové suflé s kopečkem vanilkové zmrzliny 88,-
    Jablečný štrúdl pokládaný do horkého vanilkového krému 88,-
    Palačinky s horkými malinami přelité čokoládou 68,-
    Horké maliny s vanilkovou zmrzlinou 88,-
  • K vínu či pivu

    80g Topinka s restovanou vepřovou panenkou sypaná sýrem 95,-
    10ks Smažené cibulové kroužky se sweet chilli omáčkou 65,-
    10ks Smažené taštičky plněné čedarem s bylinkami 85,-
    200g Jaškovské bramboráčky se zakysanou smetanou 65,-
    100g Mandle pražené na pánvi 55,-
Zajímavost

Co znamená slovo „krčma“

Bohužel musíme přiznat, že toho o krčmách (tabernae - odtud slovo taverna - či německé herberk označující i noclehárnu) v Čechách raného středověku příliš mnoho nevíme. Samotnou jejich existenci dokládají v různých souvislostech písemné prameny, ale prakticky nic nám neříkají o jejich počtu, vybavení, o cenách nebo podmínkách provozu. Takové detailní informace známe bohužel až z gotiky. Víme, že tato zařízení bývala většinou zřizována v místech, kde se konal trh (forum), vybíralo clo, mýto či jiné poplatky (theloneum, tributum...) a kde se více nebo méně dobrovolně shromažďovalo větší množství lidí - ať už putujících kupců nebo jejich zákazníků.

Často byla krčma součástí týnu či týnce - ohrazeného místa, kde kupci mohli bezpečně složit své zboží a kde také docházelo často k jeho proclení. Proto v těchto místech sídlili knížecí úřednicí (thelonarii) vybírající poplatky, ale také knížecí mincíři (monetarii) zajišťující směnu mincí (a jejich obměnu). Snaha postarat se o kupce, nabídnout jim za úplatu nocleh a pohoštění je tu celkem pochopitelná.