TATARÁKOVÉ HODY 24. – 26. 3.

d7d0d6248fa7eb92e6560e7973cbbc19 Víte, odkud se vzal název “tatarák” nebo jinak “tatarský biftek”? Možná jste slyšeli tu historku o tatarských nájezdnících, kteří se stravovali syrovým masem, jež si schovávali do vaků pod sedla koní. Cestou se krásně naklepalo, prosolilo potem koní i jezdců a pak už jen stačilo lehce dokořenit. My jsme však zjistili, že tomu bylo jinak! Tatarák totiž pochází z přelomu 19. a 20. století přímo z Paříže, kde si obyvatelé objednávali tuto pochoutku pod názvem americký steak a nejvíce jim chutnal se žloutkem, kapary a cibulí, později i dijonskou hořčicí. Kde však ten název “tatarský”? Překvapivě z dalšího oblíbeného dochucovadla, které se k syrovému masu podávalo místo vajíčka – z tatarské omáčky. Chuť vejce ale zvítězila a omáčka zůstala pouze v názvu. Za to buďme rádi! Naši kuchaři pro Vás totiž o víkendu 24. – 26. 3. připraví TATARSKÉ HODY, kde nebude klasický tatarák chybět, ale budete moci vyzkoušet i jiné druhy. Tak se stavte a rezervujte si svůj stůl včas!

Chtěli jsme Vám popřát za celý tým Jaškovské krčmy Šťastný nový rok!

Zatím máme stále zavřeno dle nařízení vlády ČR až do odvolání,

pokud ale cokoliv se nás chcete zeptat,  jsme tu pro vás na našem emailu:

info@jaskovskakrcma.cz