TATARÁKOVÉ HODY 24. – 26. 3.

d7d0d6248fa7eb92e6560e7973cbbc19 Víte, odkud se vzal název “tatarák” nebo jinak “tatarský biftek”? Možná jste slyšeli tu historku o tatarských nájezdnících, kteří se stravovali syrovým masem, jež si schovávali do vaků pod sedla koní. Cestou se krásně naklepalo, prosolilo potem koní i jezdců a pak už jen stačilo lehce dokořenit. My jsme však zjistili, že tomu bylo jinak! Tatarák totiž pochází z přelomu 19. a 20. století přímo z Paříže, kde si obyvatelé objednávali tuto pochoutku pod názvem americký steak a nejvíce jim chutnal se žloutkem, kapary a cibulí, později i dijonskou hořčicí. Kde však ten název “tatarský”? Překvapivě z dalšího oblíbeného dochucovadla, které se k syrovému masu podávalo místo vajíčka – z tatarské omáčky. Chuť vejce ale zvítězila a omáčka zůstala pouze v názvu. Za to buďme rádi! Naši kuchaři pro Vás totiž o víkendu 24. – 26. 3. připraví TATARSKÉ HODY, kde nebude klasický tatarák chybět, ale budete moci vyzkoušet i jiné druhy. Tak se stavte a rezervujte si svůj stůl včas!